søndag 3. juni 2012

Bibliofilmøte Slemmestad bibliotek 16/11/12

Møte på Slemme stad bibliotek

Det som ble tatt opp der var hva Slemmestad bibliotek bruker av merker til bøker med annen lånetid enn de vanlige 28 dagene.Firmaet heter Printcard AS.(eller ELLCO.no) Slemmestad bruker særlig på bøker som har 7 og 14 dagerslån. Slemmestad har også adresseetiketter i sterke farger.

 På hjemmesiden til  bibliofil.no  kan man skanne strekkode for finne ut hvilke bibliotek som eier mediet.
Det ble snakket om å ha forhåndsvarsel på 2 dager  istedenfor 3 dager.

Nedre Eiker får ikke barn gebyr på bøker som er levert for sent. Lier er det forskjellig gebyr om du er barn eller voksne. Drammen har likt gebyr på barn og voksne.


Det ble også snakket om attestere "rett kopi". Det ble sagt at biblioteket måtte da kopi og attestere etterpå.Drammen  kan man komme med originalen og kopien, de som sitter i skranken attesterer.
Vi har også hatt oppe om det  det med kopiering og hvor mye man må betale. De fleste bibliotek tar 2-3kr. for svart/hvit og 4-5 kr. for farge. Drammen har kopikortløsning som koster i første gangs kjøp (40 eller 60kr.), men kortet kan fylles på nytt. Kopiering koster da  svart/hvit: kr.0,80 og farge kr.2.
 Sammen med kopiering er det flere bibliotek som også har fax. Lier, Nedre Eiker og Øvre Eiker og Fjell Filial.


Nedre Eiker har døgnåpent lesesal. For å kunne bruke lesesalen får man lånt nøkkel. Nøkkelen kan lånes i 2 måneder. Nøklene er lagt inn i TK-Katalog, så det er søkbart i TK-Søk.

Neste møte 8/2/12 på Kongsberg

Ingen kommentarer: