fredag 8. juni 2012

Bibliofil årsmøte på Voss 7-9/5/2012

Bibliofil årsmøte på Vossevangen hotell 8. og 9. mai

Bibliofilmøte på Voss ble det snakket mye om fremtidens bibliotek. Særlig det med e-bøker og bibliotek og hva skjer med bibliotekets oppgaver. Sjekk disse lenkene: elib.se og ereolen.dk. Dette er Sverige og Danmark sin løsning på lån av e-bøker. Hovedforedragsholder Kristian Singstad Pålshaugen snakket om  hvem er morgendagens bibliotekbruker? Hans innlegg var om den digitale hverdagen og hva gjør den med oss. Og hvordan firmaer/bibliotek skal formidle det videre til publikum/ lånerne. Det viktigste er å minimere problemene og blås opp gledene.  Les referatet fra møtet på arbeidsutvalgets blogg.

Mye nytt fra biblioteksystemer. 

  • I Bibliofil får nå  enheter (bøker, DVD,lydbøker o.s.v.) et Bibliofil ID som ligger inne med fire riktige  tagger i TKkatalog. Dette skal gjøre at tittel med flere innførsler skal da legges inn med en, etter hva jeg forstår.  
  •  Nytt katalogkrydder hvor man nå kan legge inn både lydfiler og trailer til DVDer som katalogkrydder. Nå kan katalogkrydding også gjøres i Websøk og MappaMi, må være logget inn, for kunne gjøre dette. I Websøk kan nå lånere gi stjernekast på medier som de synes er bra.
  •  Ny måte regne fornyinger. Før var det max 3 fornyinger per enhet, nå er det satt en tid ( 90 dager) uansett hvor mange ganger man har fornyet. Det skal også komme nye rutiner på gebyrintervall. 
  • Biblioteksystemer er også på gang når det gjelder utlån av e-bøker fra bibliofilbibliotek. De viste fram en prototype som biblioteketsystemer har et samarbeid med Deichmanske bibliotek. 
  • Det ble også gitt informasjon om nye muligheter å ta utskrift. Mulig at dette kommer til høsten. 
  • LII og Norgeslån her kan det gjøres endringer slik at man setter karenstid på bøker, for å prioritere lokale lånere.
  • Nå kan man også få bibliofil som app på Iphone, Ipad, Ipod. 








Ingen kommentarer: