mandag 4. juni 2012

Kurs i administrasjon av bibliofil 07/03/12


Bibliofilkurs: 07/03/12 på Papirbredden drammensbibliotekets pc-lab. 2.etg.


Vidar Ringstrøm fra Biblioteksystemer AS var kursleder.

Vi lærte først om Bibliofil-startmeny:
  • Endring av tjenermaskin skjer ved å gå til FIL og endring av tjenermaskin.
Dette gjelder spesielt de som har eksempel skoler å administrere
  • Ved å gå FIL kan man også administrere lisensene. Foreksempel: når man ikke har flere ledige lisenser, er det mulig slette brukere.
  • Standard lisensene er basis, men kan også kjøpe ekstra lisenser disse kan man bare bruke til tksøk.
Med den nye Webbapp som kan brukes på Ipod, Iphone o.s.v. må biblioteket sjekke om åpningstider og kontaktinformasjonen er riktig. Er det flere avdelinger ved biblioteket, må man også lage avdelinger  med åpningstider. dette gjøres i starmenyen FIL og oppdater åpningstider/kontaktinformasjon.


Problemskjema finner du ved å klikke på BIBLIOFIL og gå ned til problemskjema på web. Problemskjema kan du også finne på www.bibliofil.no, men her må du bruke brukernavn og passord.
Hvis problemet ikke ligger på lista som kommer først, må man bruke endre/avansert søk å prøve å huske hva problemet gjelder for å legge det inn i søkekriteriene.

 OBS! er det stor endringer som skal gjøres via root, gjør det i Database nivå og ikke Globalt nivå.

For å få opp bibliofil håndbøkene i adminstrasjonav Biblioifil gå til adressen: http://bibliofil.no/kundeinfo/dokumentasjon/web/ba3/

Her må man ha brukernavn og passord for å komme videre.

Dette var noe vi gikk igjennom. Ellers må man lese brukermanualen som kursdeltakerne fikk på kurset.

De som var med på kurset fra Nedre Eiker- Martin Nordli, Lier- Tone Marthinsen, Øvre Eiker-Ann-Kristin Bekk og Lene Myrvold Velle, Kongsberg- Heidi Gleden, Buskerud fylkesbibliotek-Håkon Knappen, Røyken-Merete Skeie og Inger-Marie M. Gabrielsen, Drammen- Raymond Smith og Bente Dahl.

Ingen kommentarer: